NTV logo
     
   
 

Hvor er det dekning for det digitale bakkenettet?

Dekning


Det digitale bakkenettet dekker nær 98 prosent av alle husstander, om lag 87 prosent av alle fritidsboliger og det meste av norskekysten. Husstander som faller utenfor dekning fra det digitale bakkenettet og som ikke kan motta TV-signaler via alternative mottaksformer som parabol, kabel eller fiber, eller får digitale TV-signaler fra satellittskyggesendere. Alle husstander er sikret digitale TV-signaler.

Dekningskart

Bruk dekningskartet vårt for å sjekke din dekning fra det digitale bakkenettet. De ulike dekningsforholdene beskrives med fire fargekoder. Befinner du deg i mørkegrønt område har du svært god dekning, lys grønn betyr god dekning, grått betyr muligens dekning og hvitt betyr at du ikke har dekning.

Ikke-dekning fra det digitale bakkenettet


Satellittskyggeområder Mer enn 6000 husstander befinner seg i satellittskyggeområder. Kravet om satellittskyggedekning gjelder kun for husstander som 2. juni 2006 (da konsesjonen ble tildelt) var uten mulighet for annet TV-mottak som parabol, kabel eller fiber.

Se Satellittskyggekart
Se Om satellittskyggenett


Parabolmottak

Husstander som ikke har dekning fra bakkenettet, men som har mulighet for å ta inn satellittsignaler, bes ta kontakt med NRK på telefon 23 04 70 00. NRK har avtale med en eller flere satellittoperatører slik at TV-seerne kan se NRKs TV- og radiotilbud uten å måtte abonnere på kanalpakker. Mottakerutstyret (Parabol + dekoder) og ev. montering må TV-seerne selv betale.