HDTV
High Definition Television (HDTV), tv-bilder med høy oppløsning, krever høy overføringskapasitet. Mange har lurt på om og når og hvordan tvprogrammer eller -kanaler, skal kunne sendes i HD i bakkenettet, når nettopp overføringskapasiteten er bakkenettets begrensning.
All teknologi som brukes i bakkenettet, inkludert alle godkjente mottakere, er spesifisert for å kunne overføre og vise HDTV. Dette inkluderer også muligheten for å kunne overføre multikanals 5.1-lyd. NRK var først ut med HD-sendinger i bakkenettet. Åpningsog avslutningsseremonien under OL i Beijing i august 2008 ble overført i HD. Sommeren 2009 startet TV 2 sin HDsatsing med flere programmer i HD.
For å utnytte overføringskapasiteten maksimalt, benyttes såkalt statistisk multipleksing. Det innebærer at når en av kanalene krever større kapasitet på grunn av krevende bildeinnhold, kan denne låne kapasitet fra de andre kanalene som akkurat da ikke krever så mye kapasitet. Stadig flere programmer forventes å bli sendt i HD-kvalitet.
Teknologiutviklingen går imidlertid raskt også på området for komprimering og distribusjon av signaler. I sendesentralen, hvor tv-signalene komprimeres og kodes før de distribueres ut til senderne i bakkenettet, pågår en stadig oppdatering av de tekniske løsningene. Det forventes at komprimeringsteknologien vil forbedres i årene fremover, slik at det blir plass til mer innhold i HD-kvalitet.